Over beleidende kerk

Beleidende kerk is het initiatief van Maarten Boersema. Een keer in de week (en soms vaker) plaatst hij op beleidendekerk.nl een beeld van wat hij tegenkomt in zijn leven en werk in Leiden. Dat beeld koppelt hij vervolgens aan een bijbeltekst. Beleidende Kerk is dus een digitale plek van en voor liefhebbers van alledaagse verbeelding van geloof, hoop en liefde.

Boersema is predikant, maar daarnaast ook freelance fotograaf en journalist. In 2014 begon hij als predikant, verbonden aan de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) van Blije-Holwerd. Hij startte toen ook het fotoblog Blije Kerk waarin hij zijn werk en leven als dorpspredikant in beeld bracht. In 2014 werd de website bekroond met de Webfish Award voor beste christelijke website (particulier). Begin 2018 publiceerde hij bij uitgeverij Thoth een boek onder de titel Blije Kerk, alledaagse verbeelding van gereformeerd geloven. Je leest er meer over in bijvoorbeeld dit artikel (Volkskrant, mei 2018). Ook werd er in 2018 in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 een foto-expositie georganiseerd.

In de zomer van 2018 verhuisde Boersema met zijn gezin naar Leiden om daar als predikant aan het werk te gaan, verbonden aan De Herengrachtkerk. Eind augustus 2018 begon hij met deze website.

Het Leidsch Dagblad besteedde aandacht aan het fotoproject Beleidende Kerk. Zie hier voor meer info.

De gebruikte bijbelteksten op de website zijn ontleend de Nieuwe Bijbelvertaling (c) 2016 (www.debijbel.nl).