Liefde(vol afscheid) op anderhalve meter afstand (21)

Een bijzonder portret in deze serie. Deze hond, Kay, is oud en ziek. Zelfs zo ziek dat Kay moest worden geëuthanaseerd samen met een oude en zieke kat (die elders in het huis aanwezig is). De foto werd een paar uur voor dat moment gemaakt. Vandaar de titel: liefdevol afscheid op anderhalve meter afstand.

Het was een emotionele dag voor de bazin. Helemaal als je bedenkt dat zij  Kay ruim tien jaar geleden als cadeau aan haar man gaf. “Mijn man  overleed een paar jaar geleden en Kay heeft me door de afgelopen jaren heen gelopen.” Je ziet het trouwens niet op de foto, maar er werd ook een lied gezongen. De tekst van dat lied laat ik hieronder achter. Daarnaast laat ik nog een andere foto zien, die de bazin op de laatste avond met de hond en kat zelf maakte. Liefde op letterlijk anderhalve meter.

“God blijft voor u zorgen, goed is de Heer, en met elke morgen, keert 
zijn goedheid weer. Schoon g’ in ’t verdriet, nergens uitkomst ziet, 
groter dan de helper, is de nood toch niet. Wat ons ontviele, Redder in 
nood, red slechts onze ziele, uit zond’ en dood.”

Als g’ in nood gezeten

Afgelopen seizoen stond in de Herengrachtkerk in het teken van het jaarthema “Samen een door de kracht van Gods liefde”. Zondag 19 april was er een themazondag waarin we nog een keer keken naar verschillende talen van de liefde. En ook in een ‘digitale en anderhalve meter- kerk’ blijken sommige talen van liefde heel goed gesproken te kunnen worden. 

In voorbereiding op deze themazondag vroeg ik gemeenteleden om de taal van de liefde op anderhalve meter afstand te spreken. Ze schreven een bemoediging of inspirerende tekst op en lieten die aan mij zien van achter een raam of vanaf een balkon. Op paasmorgen werd de eerste foto in de serie geplaatst. En daarna volgt er elke dag een nieuwe foto totdat de voorraad op is. Geniet van de liefde op anderhalve meter afstand. 

Mocht je dit trouwens een tof project vinden en zelf ook mee willen doen, dan ben je via deze weg van harte uitgenodigd! Neem dan even contact met mij op. Oh ja, ik ga voor deze fotosessies niet de regio Leiden uit…. 

Comments

Comments are closed.

You may also like