Schemer

Elke morgen deel ik een psalm met een schare gemeenteleden en andere geïnteresseerden (via WhatsApp). Met daarbij soms een lied, of een gedicht of iets anders. Vanmorgen deelde ik psalm 139. Vanavond sluit ik af met een foto en een kort gedeelte uit diezelfde psalm. Goede nacht, slaap zacht!

7 Hoe zou ik aan uw aandacht ontsnappen,
hoe aan uw blikken ontkomen?
8 Klom ik op naar de hemel – u tref ik daar aan,
lag ik neer in het dodenrijk – u bent daar.
9 Al verhief ik mij op de vleugels van de dageraad,
al ging ik wonen voorbij de verste zee,
10 ook daar zou uw hand mij leiden,
zou uw rechterhand mij vasthouden.
11 Al zei ik: ‘Laat het duister mij opslokken,
het licht om mij heen veranderen in nacht,’
12 ook dan zou het duister voor u niet donker zijn –
de nacht zou oplichten als de dag,
het duister helder zijn als het licht.

Psalm 139

Comments

Comments are closed.

You may also like