#berenjacht en knipoog van God

Heb je die beer op de preekstoel gezien afgelopen zondag? Hij was zelfs prominent in beeld in het NOS Journaal, toen presentator Rob Trip het item  inleidde over de online kerkdiensten van de Herengrachtkerk in tijden van corona. Best wat mensen hebben gevraagd wat die beer daar deed. Nou het was een vette knipoog naar de kinderen die meedoen met de rage die #berenjacht heet. Ook kinderen zijn van harte welkom in de kerk.

Maar het was ook een knipoog van God. Die beer is namelijk van een gemeentelid die in een instelling woont en nu niet in het weekend bij haar papa en mama mag komen. Alleen haar moeder mag bij haar op bezoek komen, heel kort. Dat is verdrietig.

We hadden van tevoren alleen niet bedacht dat die beer van dit gemeentelid was, maar deden die ontdekking pas tijdens de dienst. Haar moeder herkende de beer en belde tijdens de kerkdienst haar begeleiders. Ze gingen direct naar de dienst kijken. En zij, zij vond het helemaal leuk! Door die beer was ze toch even met ons van de Herengrachtkerk verbonden. 

Comments

Comments are closed.

You may also like