Amazing Grace

Afgelopen zondag stonden we in de morgendienst stil bij de liefdestaal van dienstbaarheid. We lazen met elkaar over Jezus, die de voeten van zijn leerlingen wast. Ook luisterden we naar drie gemeenteleden die vertelden wat het spreken van deze ‘liefdestaal’ met ze doet en heeft gedaan.

In de avond sprak ik er met een handjevol gemeenteleden over door op een woonboot met een veelzeggende naam. Amazing Grace. Need I say more?

12Toen hij hun voeten gewassen had, deed hij zijn bovenkleed aan en ging weer naar zijn plaats. ‘Begrijpen jullie wat ik gedaan heb?’ vroeg hij. 13‘Jullie zeggen altijd “meester” en “Heer” tegen mij, en terecht, want dat ben ik ook. 14Als ik, jullie Heer en jullie meester, je voeten gewassen heb, moet je ook elkaars voeten wassen. 15Ik heb een voorbeeld gegeven; wat ik voor jullie heb gedaan, moeten jullie ook doen.

Johannnes 13

Comments

Comments are closed.

You may also like