Kaartenactie

Afgelopen zondagmorgen stond de ‘liefdestaal van aandacht en tijd’ centraal in het kader van een jaarthema over de verschillende ’talen van de liefde’. En de diaconie organiseerde een heuse kaartenactie. Veertig kaarten met daarop namen en adressen stonden voor in de kerk klaar. Een ieder die zich geroepen voelde mocht er een meenemen om te beschrijven en daarna te gaan bezorgen (maar dan wel door aan te bellen… ūüôā ). We zullen zien wat deze Herengrachtkerk Post gaat opleveren..

We lazen met elkaar een tekst uit Lucas 10 over aandacht en tijd doorbrengen met Jezus. “38Toen ze verder trokken ging hij een dorp in, waar hij gastvrij werd ontvangen door een vrouw die¬†Marta¬†heette.¬†39Haar zuster,¬†Maria, ging aan de voeten van de¬†Heer¬†zitten en luisterde naar zijn woorden.¬†40Maar¬†Marta¬†werd helemaal in beslag genomen door de zorg voor haar gasten. Ze ging naar¬†Jezus¬†toe en zei: ‚ÄėHeer, kan het u niet schelen dat mijn zuster mij al het werk alleen laat doen? Zeg tegen haar dat ze mij moet helpen.‚Äô¬†41De¬†Heerzei tegen haar: ‚ÄėMarta,¬†Marta, je bent zo bezorgd en je maakt je veel te druk.¬†42Er is maar √©√©n ding noodzakelijk.¬†Mariaheeft het beste deel gekozen, en dat zal haar niet worden ontnomen.”