3 Octoberrr

In het kader van ‘doorgaande integratie’ vierden we gisteren Leidens Ontzet in het kielzog van onze burgervader. Hierbij 3 platen. Een regenboog boven de Breestraat, hutspot bij Minerva en de optocht. En in de Pieterskerk lazen we trouwens over David en Goliat. …

“Dan zal iedereen hier beseffen dat de HEER geen zwaard of lans nodig heeft om te overwinnen, want hij is degene die de uitslag van de strijd bepaalt en hij zal jullie aan ons uitleveren.’ 48Toen kwam de Filistijn op David af en wilde tot de aanval overgaan, maar David was hem te snel af. Hij rende hem tegemoet, 49stak zijn hand in zijn tas en haalde er een steen uit, slingerde die weg en trof de Filistijn zo hard tegen het voorhoofd dat de steen naar binnen drong en de Filistijn voorover stortte. 50Zo overwon David de Filistijn met een slingeren een steen; hij trof hem dodelijk zonder dat hij daar een zwaard bij nodig had.”  (1 Samuel 17)

Comments

Comments are closed.

You may also like