Schatgraven

We hebben gistermorgen een begin gemaakt met een nieuw jaarthema: Schatgraven in het evangelie. We lazen twee korte intrigerende verhalen, die Jezus ooit heeft verteld. En de schatkist op de foto speelde een grote rol bij de kinderkringen.

Jezus zei: ‘Gods nieuwe wereld lijkt op een schat die verstopt is in de grond. Op een dag vindt een man de schat. Hij is heel blij. Toch verstopt hij de schat weer in de grond. Dan verkoopt hij alles wat hij heeft. En van het geld koopt hij het stuk land waar de schat verstopt is.

Gods nieuwe wereld lijkt ook op een koopman die op zoek is naar mooie parels. Op een dag ziet hij een heel bijzondere parel. Hij verkoopt alles wat hij heeft. En van het geld koopt hij die ene parel. (Mattheus 13:44-46 Bijbel in Gewone Taal)

De vraag voor de komende weken luidt: Wat is jouw schat?

Comments

Comments are closed.

You may also like