Lijden in Leiden (5)

“Wij weten dat de hele schepping nog altijd als in barensweeën zucht en lijdt.” Romeinen 8:22

In een kerk in Katwijk ‘schuilt’ een Armeens gezin in de angst uitgezet te worden naar Armenië. De familie woont al negen jaar in Nederland en hoopt en bidt dat er een oplossing komt. Ik was een middag bij ze te gast en werd getroffen door het gedicht dat Hayarpi schreef nav psalm 91. Over toevlucht zoeken in het huis van God.

Mijn toevlucht

Mijn vesting

Mijn hoop

U die mij redt

Uit de greep van het kwaad

U die mij beschermt

Tegen Angst en gevaar

U die mij een schuilplaats geeft

In Uw heilige huis

 

In Uw handen

Leg ik mijn leven

In Uw nabijheid

Vind ik mijn vreugde

In Uw aanwezigheid

Ontvang ik vrede

 

Ik blijf vertrouwen op U

U die zoveel wonderen deed

 

Vasthouden aan Uw belofte

Dat U het werk

Van Uw sterke handen

Niet loslaat

Ik wil U denken Heer

Voor de mensen om me heen

 

Heb je ideeën voor de rubriek ‘Lijden in Leiden’? Laat het weten via lijdeninleiden@gmail.com.

Comments

Comments are closed.

You may also like