Pinkster-goodie

Belofte maakt schuld. Het collector’ item (een flesje met heus Herengrachtwater) staat voor jullie klaar. Misschien denk je nu: wat heeft dit nu te betekenen? Afgelopen zondagochtend (Pinksteren) sloten we het jaarthema ‘Samen geloven aan de gracht’ af. Aan het einde van de preek werd deze ‘pinkstergoodie’ voor de liefhebbers in het vooruitzicht gesteld.

Wat is het idee daarachter? 1. Het flesje met Herengrachtwater helpt om herinneringen te koesteren waarop je merkte dat de hemel de aarde raakte. Herinneringen aan samen-leven en geloven. 2. Het flesje met Herengrachtwater bepaalt je bij je roeping als lid van een gemeenschap, die samen wil geloven aan de gracht. 3. Het flesje met Herengrachtwater laat je vooruitkijken, naar die stad waar geen vies troebel grachtenwater is, maar wel kristalhelder water uit ‘de zuivere gracht des Heren’. 

Wil je zo’n flesje? Komende zondag mag je er een meenemen. Op = op.

Comments

Comments are closed.

You may also like