Drie wijzen

Tijdschrift Naast heeft dit beeld op de cover. De reden lees je in het voorwoord. Lees het tijdschrift hier.

(…)

Al kan je misschien ook zeggen dat het een beeld is van de kerk in het Westen. Het schip van de kerk navigeert in godsverduistering van lichtje naar lichtje. Maar waarheen dat weten we eerlijk gezegd niet zo goed. Om moe en moedeloos van te worden. Alhoewel, wat als deze man op het water nu een wijze is? Die net als die drie uit het oosten zijn blik niet alleen horizontaal richt, maar juist ook af en toe naar de hemel kijkt. Die net als die drie wijzen via de hemel naar de juiste plek op aarde gestuurd wordt om daar iets te zien van de gestalte van dat kind in de kribbe.

Over binnenstebuiten gesproken. De blik van de binnenkamer van een wijze richt zich op het kwetsbare kind van buiten, zodat dat kwetsbare kind van buiten de binnenkamer van de wijze weer opnieuw inricht. Hopelijk draagt dit nummer vol kleine lichtpuntjes van over de hele wereld daar een beetje aan bij en peddelen we blijmoedig voorwaarts op donker water.

Comments

Comments are closed.

You may also like