Loflied van Maria

LG-H815

Vanmorgen stonden we stil bij het loflied van Maria. Ik vergeleek Maria met een dia. Door het licht – vol van Gods genade – dat door haar heen schijnt, krijgen wij een prachtige afbeelding van Gods liefde te zien. We bekeken vanmorgen in het bijzonder vier verzen uit dit loflied, gecombineerd met vier foto’s uit mijn eigen archief. Vier x een ‘Dia Maria’ anno 2021. Op de eerste foto de Armeense Hayarpi, op de tweede foto een bewoner van een vluchtelingenkamp nabij het Nigeriaanse Jos, op de derde foto een bejaarde (dakloze) vrouw in het Ethiopische Addis Ababa en op de vierde foto werd gemaakt op het Griekse eiland Lesbos.

Mijn hart juicht om God, mijn redder:
Hij heeft oog gehad voor mij, zijn minste dienares.
Ja, grote dingen heeft de Machtige voor mij gedaan, heilig is zijn naam.
Heersers stoot hij van hun troon en wie gering is geeft hij aanzien.
Wie honger heeft overlaadt hij met gaven, 
maar rijken stuurt hij weg met lege handen.

Comments

Comments are closed.

You may also like