Advent in de Herengrachtkerk

Ook in de adventsperiode staan de deuren van de Herengrachtkerk open. Elke dinsdagmorgen en donderdagmorgen t/m 23 december zijn de deuren geopend van 9.00-12.00. Er is gelegenheid om in stilte tijd door te brengen, maar er is ook ruimte voor een gesprek bij een kop koffie of thee.

Verlangen 

Advent is de periode voor kerst, die in het teken staat van verwachten en verlangen. Verlangen naar kerst, dat ook wel het feest van licht wordt genoemd. Licht dat we goed kunnen gebruiken in deze weken waarin we als land weer met grote beperkingen dienen te leven. In de kerk staat in deze adventsperiode dan ook een bescheiden houten paneel om verlangens op achter te laten en die met elkaar te delen.

Verdriet en pijn 

Naast verlangen kan het ook zijn dat er diep verdriet, teleurstelling, pijn en moedeloosheid in ons leven aanwezig is. Soms gaat intens verlangen ook samen met diep gemis. Daarom is er in de kerk ook een houten paneel aanwezig om juist dit verdriet – of noem het klagen – op achter te laten. Niet dat daarmee het verdriet, de teleurstelling, pijn of moedeloosheid wordt opgelost. Maar het kan soms ruimte geven als er voor pijn en verdriet een plek is. Voor wie de briefjes liever helemaal anoniem achter wil laten, staat er een brievenbus klaar waar de briefjes in gestopt kunnen worden. Deze briefjes zullen door niemand gelezen worden.

Iedereen welkom

De Bijbel staat vol met verhalen over mensen van vlees en bloed die al verlangend, maar geregeld ook klagend, door het leven gaan. Daarnaast lees je in de Bijbel het verhaal over die ene Mens die met ons wil zijn en ruimte wil bieden voor onze vreugde en ons verdriet. Weet je welkom bij Hem!

Comments

Comments are closed.

You may also like