Open ramen

We stonden vandaag stil bij een gedeelte uit Filippenzen 1 en 2. Hierbij een stukje proza uit eigen werk en eronder de tekst uit Filippenzen die hier aanleiding toe heeft gegeven.

“Zowel Paulus als Ahok probeerden vanachter tralies de buitenwereld met het evangelie te bereiken. Wij hebben er nog wel eens een handje van om zelf figuurlijke tralies voor onze open ramen te zetten en het evangelie daarmee in onze eigen bubbel op te sluiten. Laten die open ramen in de vernieuwde kerk – zonder gordijnen als spreekwoordelijke tralies – daarom een aanmoediging mogen zijn om ons niet bang terug te trekken in ons veilige blauwe bastion, maar laten we moed hebben om de boodschap van liefde in de wereld te laten horen.”

27Leef in overeenstemming met het evangelie van Christus, zodat ik kan horen, of straks zelf kan zien, dat u één van geest bent en samen voor het geloof in het evangelie strijdt. 28Laat u op geen enkele manier door uw tegenstanders angst aanjagen, want dat is een teken van God: voor hen dat ze ten onder gaan, voor u dat u wordt gered. 29Aan u is de genade geschonken niet alleen in Christus te geloven, maar ook omwille van hem te lijden. 30U voert dezelfde strijd die u mij vroeger hebt zien voeren en die ik, zoals u hoort, nog steeds voer.

Filippenzen 1:27-30

Comments

Comments are closed.

You may also like