Verlanglijstjes

Komende zondagmorgen gaan we verder met het jaarthema: Slag om het hart. Dit keer hebben we het over verlanglijstjes. Waar verlang je naar?

En nee, deze foto is niet in Leiden, maar in Arnhem gemaakt. Het jaarthema is namelijk een coproductie. Cornelis Hamstra, predikant in de Koepelkerk, gaat komende zondagmorgen voor in de Herengrachtkerk en ondergetekende in de Koepelkerk. Ik mocht vorige week alvast de preek in opnemen in park Sonsbeek in Arnhem. Met een mooi wit gebouw op de achtergrond. Bovenop de zogeheten Hartjesberg. Want, onze harten zijn als huizen met verschillende kamers waar verschillende bewoners in willen wonen.

Zondag lezen we in de Herengrachtkerk onder andere uit Psalm 42: 1-6.

Psalm 42

1Voor de koorleider. Een kunstig lied van de Korachieten.

2Zoals een hinde smacht
naar stromend water,
zo smacht mijn ziel
naar u, o God.

3Mijn ziel dorst naar God,
naar de levende God,
wanneer mag ik nader komen
en Gods gelaat aanschouwen?

4Tranen zijn mijn brood,
bij dag en bij nacht,
want heel de dag hoor ik zeggen:
‘Waar is dan je God?’

5Weemoed vervult mijn ziel
nu ik mij herinner hoe
ik meeliep in een dichte stoet
en optrok naar het huis van God –
een feestende menigte,
juichend en lovend.

6Wat ben je bedroefd, mijn ziel,
en onrustig in mij.
Vestig je hoop op God,
eens zal ik hem weer loven,
mijn God die mij ziet en redt.

Psalm 42:1-6

Comments

Comments are closed.

You may also like